(Voor)zingen tijdens de viering (Voor)zingen tijdens de viering
Welkom bij de digitale Ichthuskerk
Ik denk dat we het allemaal al wel verwachtten afgelopen week; de lock down moeten we nog wat langer volhouden. De pandemie vraagt alertheid van ons allemaal. Om die reden is ook onze Ichthuskerk gesloten voor vieringen en andere bijeenkomsten. Hoewel je dus nog niet ín de kerk welkom bent, nodigen wij je van harte uit om de kerkdienst via kerkdienstgemist mee te vieren.

Afgelopen donderdag is ook bekend geworden dat er door het landelijk moderamen van de PKN dringend wordt geadviseerd om in elk geval tot het einde van de huidige lock down niet meer te zingen in de kerk, ook niet door een beperkt aantal voorzangers.

De Britse variant van het coronavirus blijkt extreem besmettelijk te zijn. Volledig vertrouwen op afstand houden en ventilatie is té risicovol, aldus het moderamen. Dat advies geldt ook voor het opnemen van liederen in een doordeweekse setting, met een klein aantal mensen. Dan zijn de risico’s namelijk net zo aanwezig.

De kerkenraad realiseert zich dat deze boodschap bij velen hard aankomt. Samenzang was al veel langer niet mogelijk, maar dat in diensten nu helemaal niet meer kan worden gezongen is erg jammer. In de komende weken zal gekeken worden hoe we met bijv. CD’s en YouTube toch zang kunnen laten horen tijdens het slotlied.

Deze zondag zal dat nog niet het geval zijn, de viering is daarvoor