Boodschap Ichthuskerk i.v.m. lockdown Boodschap Ichthuskerk i.v.m. lockdown
Afgelopen maandagavond was de boodschap vanuit de regering duidelijk en vandaag heeft het CIO (Interkerkelijk contact in overheidszeken) daarop een advies gepubliceerd, dat is overgenomen door de PKN.

De boodschap aan alle kerkelijke gemeentes is:
'Blijf zoveel mogelijk thuis en woon de kerkdienst via de digitale middelen bij. In het geval er toch fysieke bijeenkomsten worden gehouden (met name tijdens de komende feestdagen) dan met maximaal dertig personen met inachtneming van de reeds bekende richtlijnen van het RIVM.'

Als Ichthuskerk willen we midden in de samenleving staan, daarbij hoort ook dat wij niet onze ogen en oren sluiten voor wat er om ons heen gebeurd.

In het dorp moeten ondernemers hun horeca en winkels sluiten ivm de lockdown, de druk op de zorg wordt steeds groter en thuis mag je nog maar 2 personen ontvangen. Daarbij heeft de gemeente Barneveld de twijfelachtige eer om in de top regionen qua corona-besmettingen van Nederland te staan.

Als Ichthuskerk moeten wij onze verantwoording nemen en met ingang van zondag gaan we daarom helaas weer over op alleen online vieringen (dus zonder gemeenteleden in de kerk). De vieringen worden live uitgezonden via kerkdienstgemist.