PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
Hapin Hapin
Papua is een overweldigend land. Het is ongekend in schoonheid en diversiteit. De natuurlijke hulpbronnen zijn onuitputtelijk. De Papoea’s leven in harmonische verbondenheid met hun dorp, streek, gemeenschap en voorouders.
Maar de natuurlijke balans tussen mens en zijn habitat wordt verstoord door veranderingen van buitenaf en van binnen uit. Transmigranten van elders verdringen de autochtone bevolking van de arbeidsmarkt. De Papoea’s worden gemarginaliseerd en hun stem wordt niet gehoord. De aantrekkingskracht van de moderne tijd bedreigt het voortbestaan van de traditionele samenlevingen.
Hapin is een kleine ontwikkelingsorganisatie die zich richt op de huidige Indonesische provincies Papua en West-Papua.  Hapin investeert in een duurzame toekomst van de bevolking van Papua. De organisatie steunt lokale initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling en het welzijn van de mensen in de dorpen en steden. Denk daarbij aan kleinschalige projecten die hun nut al bewezen hebben, maar een laatste zetje nodig hebben voor een uitbreiding of succesvol vervolg. De projectsteun voor lokale groepen bedraagt tussen de 250 en 5000 euro. De deelnemers genereren inkomsten voor hun gezin, familie of dorp. Er komt geld voor voedsel, kleding, school, kortom de basisbehoeften van elk gezin.
Hapin verstrekt daarnaast studiebeurzen aan talentvolle Papoea-studenten uit kansarme milieus. Daarbij wordt voorrang gegeven aan studies die direct bijdragen aan het economische, sociale en fysieke welzijn van de Papoea’s, de bescherming van de mensenrechten en de bevordering van een duurzaam milieu.
Meer informatie over Hapin kunt u vinden op www.hapin.nl.

 
terug
 
 
 
link
Uitzending Ichthuskerk
 
Wijde kerk
 
.

 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
info@ichthuskerk-voorthuizen.nl,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via info@ichthuskerk-voorthuizen.nl, waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.