Perron 16 in Voorthuizen (project diaconie 2019) Perron 16 in Voorthuizen (project diaconie 2019)

Een vriendelijk woord kost niets, de echo ervan duurt eindeloos!!

Perron16 in Voorthuizen gelegen aan het Smidsplein 16 tegenover de AH is het jaarproject van de diaconie.
Het perron is een lokaal initiatief dat inmiddels breed wordt gedragen maar zeker niet voldoende berust is om zelfstandig te kunnen voortbestaan. Daarom is steun welkom (financieel of als vrijwilliger). Mocht het perron bij u onbekend zijn dan volgt hieronder een toelichting op het ontstaan en de maatschappelijke rol die het perron inmiddels vervult.

Het perron is ontstaan door een diaconaal initiatief vanuit de hervormde kerk. Inmiddels wordt het perron gesteund door veel kerken in het dorp. Dit merken we aan de samenstelling van vrijwilligers en de afkomst van de giften die het perron krijgt. Doel van het perron is het bieden van een plek aan mensen die behoefte hebben aan ontmoeting, een praatje of een luisterend oor.  De mensen die het perron bezoeken zijn een afspiegeling van de maatschappij. Alle leeftijden, werkend, gepensioneerd, getrouwd, gescheiden of weduwe / weduwnaar. Allemaal mensen met een verhaal. Een levensverhaal dat ze graag delen om anderen te helpen maar soms ook een verhaal als schreeuw om hulp! Sinds mei 2015 is het perron een vertrouwde plek geworden. Inmiddels is bewezen dat er een groep mensen is met een behoefte naar deze informele plek waar je (anoniem) een gratis kopje koffie kan drinken en op zaterdag soep kan eten (aangeboden door de lokale middenstand). Maatschappelijk neemt het perron ook een belangrijkere rol in. Zo zijn er avonden waarop mensen met elkaar tegen kostprijs kunnen eten. Ook is HomeStart aanwezig voor ontmoetingsmomenten tussen ouders met jonge kinderen. Ook eet Stichting Philadelphia in het perron en is het diaconaal netwerk en CJG (Centrum voor jeugd en gezin) er wekelijks om haar diensten aan te bieden. Daarnaast biedt het perron stageplekken aan statushouders die een taalstage moeten volgen en vindt zelfs de jeugd via een maatschappelijke stage haar weg naar Smidsplein 16.

Om deze bezoekers een plek te kunnen blijven bieden, om nieuwe initiatieven te kunnen ontplooien voor hen die in een maatschappelijk isolement zitten of om de integratie tussen mensen te kunnen bevorderen is er financiële steun nodig. Het perron heeft inkomsten vanuit verhuur en giften en draait volledig op vrijwilligers uit de plaatselijke gemeente, dus al uw giften komen ten goede aan het voortbestaan van deze bijzondere plek. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden? Perron 16 aan het Smidsplein is wekelijks geopend (zie www.perron16.nl) De koffie staat klaar!!

Rommelmarkt
datum en tijdstip 25-05-2019 om 09.00