Talentenbank diaconie Ichthuskerk Talentenbank diaconie Ichthuskerk
De Ichthuskerk is een actieve, betrokken gemeente waar veel naar elkaar wordt omgezien. De noodzaak van een talentenbank lijkt dan ook niet groot. Toch vond de diaconie het nodig hier aandacht aan te schenken. Wanneer iemand niet gezien wordt, geen netwerk van helpers heeft, of even niet weet wie te bellen dan is het toch fijn als er iemand is waar zij terecht kan? Binnen de Ichthuskerk is dat de diaconie. En zo ontvangen wij dan toch incidenteel een hulpvraag. Met name vervoer naar een zorginstelling is gewenst.  De diaconie is blij dat zij benaderd wordt als mensen het zelf niet redden. Omzien naar elkaar, er zijn wanneer nodig en samen zoeken naar een oplossing wanneer daar behoefte aan is.
De diaconie probeert op hier verschillende manieren  gehoor aan te geven.
De acute vraag beantwoorden door iemand te benaderen (via de talentenbank)
Op zoek  gaan naar structurele oplossingen voor het probleem (bv via de verzekering)
Weten dat er een netwerk van mensen is dat zich in wil zetten voor (mede)gemeenteleden en incidenteel ook anderen met een hulpvraag is gerustellend en waardevol.

De talentenbank staat in de steigers en wordt nu ingevuld door een beperkt aantal mensen met (heel) veel talenten.  Maar gelukkig is de vraag incidenteel zodat er geen sprake is van overvragen. Mocht de diaconie in de toekomst vaker voor hulp benaderd gaan worden dan is het incidentele karakter snel verdwenen. Mocht u zich aangesproken voelen door dit diaconale beleid dan doen wij een beroep op u. Meldt u aan voor de talentenbank. Opdat niemand in de kou blijft staan als die het zelf even niet meer kan.  Voor het aanbieden van uw hulp kunt u de diaconie aanspreken of doe een brief in de talenten postbus in de Ichthuskerk.  Voor overige vragen benader de diaconie.