Liturgische bloemschikking 40-dagentijd 2019

Liturgische schikkingen in de 40-dagentijd en Pasen

Thema: Een nieuw begin

In de weken van de 40-dagentijd, te beginnen met Aswoensdag 6 maart, tot en met Pasen op 21 april staan er op het liturgisch centrum weer bijzondere bloemschikkingen, die aansluiten bij de schriftlezingen en het thema van die periode.

De basis wordt dit jaar gevormd door 8 met rietstengels omwonden flessen, waarin zich water bevindt.

* Het getal 8, omdat na een week van 7 dagen er weer een nieuwe week begint op de 8e dag.
* Riet staat voor buigzaamheid, mee-bewegen: we bewegen in deze 40-dagentijd mee op het getij van het liturgische jaar. Israël trekt in het Exodusverhaal, dat bij Pasen hoort, door de RIET-zee..
* Water is natuurlijk ook het symbool voor het geven van nieuw leven.
* Met de 8 flessen wordt iedere keer een NIEUWE VORM gemaakt:
bijvoorbeeld een cirkel, ellips, rechthoek, een kruis en een hart.
Daarbij gevoegd komen planten en bloemen met een speciale betekenis, zodat er een uitbeelding ontstaat, die de schriftlezingen en thema’s van de vieringen een extra dimensie geeft.
Soms zeggen beelden meer dan woorden!

De betekenis zal iedere keer op de liturgie of via de beamer worden uitgelegd.

Pauline Bunt staat garant voor een sterke vormgeving, die de moeite van het bekijken waard is.

Vorming & Toerusting, creatieve avond
datum en tijdstip 09-12-2019 om 20:00 uur, koffie vanaf 19:45 uur