PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
Kinderen Kinderen

Op deze pagina staat informatie over activiteiten voor kinderen tot 12 jaar.

 
Kind van de zondag

Kind van de zondag
Op de eerste zondag van de maand is er een “Kind van de Zondag”. Kinderen in de kindernevendienstleeftijd worden gevraagd of ze het leuk vinden de diaken en koster mee te helpen bij het voorbereiden van de dienst. Naast het luiden van de kerkklok wordt er o.a. meegeholpen bij de deurcollecte, worden liturgiën uitgedeeld, het liturgisch centrum ingericht en de paaskaars aangestoken. Zo zijn er nog meer taken die gezamenlijk worden uitgevoerd. Een initiatief om de kinderen bewust te maken van de werkzaamheden rondom een kerkdienst en ze ook de betekenis bij te brengen van al deze taken. Na afloop krijgen de kinderen een oorkonde waarop staat wat er allemaal is gedaan en wat de betekenis is van deze taken. 
 
Kindernevendienst Kindernevendienst

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er tijdens de zondagse vieringen kindernevendienst. Tot na het glorialied zitten de kinderen in de kerkzaal bij hun ouders, hierna gaan zij naar de nevenzalen. Zij nemen dan een kleine lantaarn mee, waarin een aan de paaskaars aangestoken waxinelichtje is geplaatst. Symbolisch nemen ze zo het licht van de paaskaars uit de kerk mee.
Er zijn twee groepen, t.w. de kinderen van groep 1 t/m 4 (4-8 jaar) en die van groep 5 t/m 8 (8 -12 jaar). Elke groep wordt geleid door een leid(st)er, die soms wordt geassisteerd door een jongere die de kindernevendienst al heeft verlaten.

lees meer »
 
Oppasdienst Oppasdienst

In onze kerk is er de mogelijkheid aanwezig om jonge kinderen van 0 t/m 3 jaar naar de kinderoppas in een van de nevenzalen van de kerk te brengen. Zo bent u als ouder in de gelegenheid om naar de kerkdienst te gaan terwijl er op uw kind(eren) gepast wordt.

lees meer »
 
Koffertjesproject Koffertjesproject

De Ichthuskerk heeft speciaal voor de kinderen van 2 t/m met 5 jaar en van 6 t/m 9 jaar een koffertje samengesteld met allerlei materiaal rond het geloof en onze kerk.
Doelstelling is ouders in de gelegenheid te stellen met hun kinderen op een speelse manier aandacht te laten besteden aan het geloof  
 

lees meer »
 
 
link
Uitzending Ichthuskerk
 
Wijde kerk
 
.

 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
info@ichthuskerk-voorthuizen.nl,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via info@ichthuskerk-voorthuizen.nl, waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.