Vrienden van Norschoten Vrienden van Norschoten
Diaconaal Project 2020: Vrienden van Norschoten

Norschoten is een zorgorganisatie waar de wens van de client voorop staat. Deze vindt bij ons een thuis, waar ruimte is voor ontmoeting en aandacht voor elkaar.
Norschoten biedt zorg op tal van verschillende locaties. Zij biedt in Barneveld verpleeghuiszorg op 2 locaties (Kweekweg en Klaverweide) en in  Garderen. In Putten en Elspeet biedt Norschoten verpleeghuiszorg in verpleegappartementen in de vorm van Volledig Pakket Thuis (VPT).
In Kootwijkerbroek is een locatie voor kleinschalig wonen. In Barneveld, Scherpenzeel, De Valk, Elspeet en Garderen wordt ook dagbehandeling geboden. Daarnaast biedt Norschoten verpleeghuiszorg in woonzorgcentrum Elim in Barneveld.
Hospicezorg wordt geboden in Hospice Barneveld, locatie Kweekweg Barneveld.
Norschoten heeft ruim 600 medewerkers en er zijn circa 500 vrijwilligers actief.

De Stichting Vrienden van Norschoten speelt een rol bij het aanbieden van verbeteringen, voorzieningen en activiteiten, waarin de reguliere financiering niet in voorziet.
De Stichting Vrienden van Norschoten heeft als doel fondsen te werven om wensen vanuit Norschoten te kunnen realiseren. Deze wensen zijn gericht op het welbevinden van cliënten en gericht op gemeenschappelijk gebruik. In de afgelopen jaren heeft de stichting al veel kunnen realiseren, denk bijvoorbeeld aan bloembakken, parasols, motomed (bewegingstrainer), fietslabyrinth (interactieve fietstochten op een beeldscherm), duofiets, braintrainer en zelfs een rolstoelbus. De cliënten genieten volop van deze voorzieningen. Op dit moment zijn er nog veel nieuwe wensen. Ook zijn een aantal voorzieningen na intensief gebruik inmiddels toe aan vervanging.

Tijdens de avondmaalsvieringen zal in 2020 gecollecteerd worden voor stichting Vrienden van Norschoten.

Talentenbank diaconie Ichthuskerk Talentenbank diaconie Ichthuskerk
De afgelopen jaren heeft de diaconie energie gestoken in het opzetten van een talentenbank. Gemeenteleden hebben mogen aangeven voor welke hulpbehoefte zij benaderd/ingeschakeld mogen worden in geval van een incidentele hulpvraag van iemand binnen (of buiten) onze gemeente. De afgelopen jaren is de diaconie verschillende keren benaderd. Voornamelijk voor vervoer naar en vanaf het ziekenhuis.  Gelukkig hebben we deze vragen diverse keren met hulp van gemeenteleden kunnen invullen. Omdat de diaconie deze talentenbank heel belangrijk vindt willen wij het bestaan hiervan nog eens onder de aandacht brengen. Er blijven altijd mensen met zorgen die wat extra hulp kunnen gebruiken wanneer ze niet terug kunnen vallen op hun sociale netwerk. Er wordt zelden door hen om hulp gevraagd maar wetende dat er een kerk is met mensen die er zijn om elkaar te helpen is een fijne gedachte die we in stand moeten houden.  Mocht u de talentenbank een sympathiek en laagdrempelige manier vinden om iets voor uw medemens te betekenen neem dan contact op met de diaconie. Wellicht dat uw talent voor iemand het verschil kan maken.
(Hulp aanbieden is altijd op vrijwillige basis en zal nooit van structurele aard zijn)

lees meer ยป