PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
Inzamelproject Gambia Inzamelproject Gambia
Inzamelproject Gambiahttps://lh6.googleusercontent.com/67So_wQpCrwyfUIlilNRjEddr-po-EmbeTn8vIfq1Aza83QxyVsvMKxGjnBmbk5pWbUTq818p7467vk1GC2tO8iK081_OXRKpuw1fhvyi70noo9YQ-4jSIkvx5roQWc_sY9oERGm
Deze maand zijn wij begonnen aan ons inzamelproject voor Gambia. Deze actie loopt tot en met mei 2020.
In de hal van de kerk hangt een lijst met de in te zamelen producten. Er liggen ook lijsten om mee naar huis te nemen. Deze maand zamelen we linnengoed en handdoeken in. We hopen dat u massaal inlevert!
Naast de producten op de lijst is er ook grote behoefte aan boeken in de engelse taal en ziekenhuisspullen. We hopen dat u aan dit project denkt wanneer bruikbare spullen overbodig zijn geworden.
 
 
lees meer »
 
Perron 16 in Voorthuizen (project diaconie 2019) Perron 16 in Voorthuizen (project diaconie 2019)

 
Een vriendelijk woord kost niets, de echo ervan duurt eindeloos!!
 
Perron16 in Voorthuizen gelegen aan het Smidsplein 16 tegenover de AH is het jaarproject van de diaconie.
Het perron is een lokaal initiatief dat inmiddels breed wordt gedragen maar zeker niet voldoende berust is om zelfstandig te kunnen voortbestaan. Daarom is steun welkom (financieel of als vrijwilliger). Mocht het perron bij u onbekend zijn dan volgt hieronder een toelichting op het ontstaan en de maatschappelijke rol die het perron inmiddels vervult.  
 
Het perron is ontstaan door een diaconaal initiatief vanuit de hervormde kerk. Inmiddels wordt het perron gesteund door veel kerken in het dorp. Dit merken we aan de samenstelling van vrijwilligers en de afkomst van de giften die het perron krijgt. Doel van het perron is het bieden van een plek aan mensen die behoefte hebben aan ontmoeting, een praatje of een luisterend oor.  De mensen die het perron bezoeken zijn een afspiegeling van de maatschappij. Alle leeftijden, werkend, gepensioneerd, getrouwd, gescheiden of weduwe / weduwnaar. Allemaal mensen met een verhaal. Een levensverhaal dat ze graag delen om anderen te helpen maar soms ook een verhaal als schreeuw om hulp! Sinds mei 2015 is het perron een vertrouwde plek geworden. Inmiddels is bewezen dat er een groep mensen is met een behoefte naar deze informele plek waar je (anoniem) een gratis kopje koffie kan drinken en op zaterdag soep kan eten (aangeboden door de lokale middenstand). Maatschappelijk neemt het perron ook een belangrijkere rol in. Zo zijn er avonden waarop mensen met elkaar tegen kostprijs kunnen eten. Ook is HomeStart aanwezig voor ontmoetingsmomenten tussen ouders met jonge kinderen. Ook eet Stichting Philadelphia in het perron en is het diaconaal netwerk en CJG (Centrum voor jeugd en gezin) er wekelijks om haar diensten aan te bieden. Daarnaast biedt het perron stageplekken aan statushouders die een taalstage moeten volgen en vindt zelfs de jeugd via een maatschappelijke stage haar weg naar Smidsplein 16.
 
Om deze bezoekers een plek te kunnen blijven bieden, om nieuwe initiatieven te kunnen ontplooien voor hen die in een maatschappelijk isolement zitten of om de integratie tussen mensen te kunnen bevorderen is er financiële steun nodig. Het perron heeft inkomsten vanuit verhuur en giften en draait volledig op vrijwilligers uit de plaatselijke gemeente, dus al uw giften komen ten goede aan het voortbestaan van deze bijzondere plek. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden? Perron 16 aan het Smidsplein is wekelijks geopend (zie www.perron16.nl) De koffie staat klaar!!
 
 
Talentenbank diaconie Ichthuskerk Talentenbank diaconie Ichthuskerk
De afgelopen jaren heeft de diaconie energie gestoken in het opzetten van een talentenbank. Gemeenteleden hebben mogen aangeven voor welke hulpbehoefte zij benaderd/ingeschakeld mogen worden in geval van een incidentele hulpvraag van iemand binnen (of buiten) onze gemeente. De afgelopen jaren is de diaconie verschillende keren benaderd. Voornamelijk voor vervoer naar en vanaf het ziekenhuis.  Gelukkig hebben we deze vragen diverse keren met hulp van gemeenteleden kunnen invullen. Omdat de diaconie deze talentenbank heel belangrijk vindt willen wij het bestaan hiervan nog eens onder de aandacht brengen. Er blijven altijd mensen met zorgen die wat extra hulp kunnen gebruiken wanneer ze niet terug kunnen vallen op hun sociale netwerk. Er wordt zelden door hen om hulp gevraagd maar wetende dat er een kerk is met mensen die er zijn om elkaar te helpen is een fijne gedachte die we in stand moeten houden.  Mocht u de talentenbank een sympathiek en laagdrempelige manier vinden om iets voor uw medemens te betekenen neem dan contact op met de diaconie. Wellicht dat uw talent voor iemand het verschil kan maken.
(Hulp aanbieden is altijd op vrijwillige basis en zal nooit van structurele aard zijn)

 
lees meer »
 
 

Avondgebed
datum en tijdstip 25-02-2020 om 19:15
meer details

Wandelen vanaf de kerk
datum en tijdstip 03-03-2020 om 09.30 uur
meer details

Jeugd van Vroeger
datum en tijdstip 09-03-2020 om 20.00 uur
meer details

Vorming en Toerusting: filmavond Kauwboy
datum en tijdstip 13-03-2020 om 20.00 uur, koffie/thee vanaf 19.45 uur
meer details

 
.

 
Facebook

IK4Youth

meer
 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via , waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.