Predikant Predikant

De Ichthuskerk  Voorthuizen is nu op zoek naar een predikant (0.7-1 fte)

Wie zijn wij?

• Een open geloofsgemeenschap met oor voor verschillen in geloofsbeleving en oog voor specifieke geloofsvragen.

• Een ruimdenkende pluriforme geloofsgemeenschap waar een ieder welkom is en je mag zijn wie je bent.

• Een kerk waar vieringen afwisseling kennen, waar er evenwicht is tussen gesproken woord,  muziek, beeldmateriaal e.d. tegen de achtergrond van de liefde van God voor ons allen.

• Een groep mensen voor wie het sociale aspect van gemeente-zijn erg belangrijk is: omzien naar elkaar.

• Een gemeente die zelf de volgende kenmerken aan onze kerk benoemt: open – verbonden – creatief – eigentijds – veelkleurig – toekomstgericht – gekend worden – ruimte krijgen – dialoog – kleinschalig.

Wij zoeken een predikant, met ervaring, die

• als verbinder midden in onze pluriforme gemeente staat en mensen van uiteenlopende leeftijd en achtergrond het gevoel geeft dat ze erbij horen;

• de uitdaging graag aangaat om gemeenteleden die wat ‘uit zicht’ zijn geraakt weet te bewegen weer eens naar de kerk te komen, voor de viering of een andere activiteit;

• communicatief vaardig is en een warm hart heeft voor pastorale zorg;

• creatief is, o.a. wat betreft de invulling van de liturgie van vieringen, waarin een goed voorbereide preek slechts een onderdeel is;

• met ons meedenkt over en kan werken met de invulling van digitale informatie, zowel in de kerk als daarbuiten;

• zowel op een positief-kritische wijze naar het functioneren van onze kerk als naar zichzelf kan kijken;

Enthousiast geworden? Voor verdere informatie kun je een email  sturen naar: beroepingscommissie@ichthuskerk-voorthuizen.nl
t.a.v. mw. Janneke Kok, secretaris Beroepingscie Ichthuskerk

Deze vacature ia ontstaan vanwege het vertrek van onze predikant, ds. Peter Breure, naar Rhenen.
Op zondag 3 juli 2022 hebben wij als Ichthuskerkgemeente afscheid genomen van ds. Peter Breure.
Ds. Breure zette zijn werk als predikant voort in de gemeente van de Ontmoetingskerk te Rhenen.
Onderstaande karakterisering van de Ichthuskerkgemeente is van hem.

"De Ichthuskerkgemeente wil een open geloofsgemeenschap zijn waar plaats is voor zoekers en vinders, waar je vragen mag stellen en soms even het antwoord niet weet. Het vraagt om lef geen pasklare antwoorden te hebben. In de Ichthuskerk hebben we dat lef. We ontmoeten elkaar op zondag en door de week. We delen op die momenten ons leven en onze verhalen. Want daar waar mensen hun (levens)verhalen delen, waar ontmoeting plaats vindt, komt ook God mee. We delen verhalen om onze ervaringen een plek te geven en weer verder te kunnen. God gunt het ons, dat we mens zijn met elkaar.