PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
collectes collectes
Voor 2023 hebben we naast de gewone collectes gekozen voor 3 collectedoelen.

Perron 16 in Voorthuizen
De stichting wil een plek creëren waar iedereen welkom is, waar je een praatje kunt maken, waar je vragen kunt stellen en een luisterend oor wordt geboden en waar altijd een kopje koffie of thee klaar staat. Na of voor een reis met de trein bevind je je op het perron. Dit is een plek waar je tot rust mag komen en mag nadenken over je volgende bestemming. Misschien vind je het wel heel ontspannend om te reizen en geniet je van de rust die de restaurants op het perron bieden. Er is altijd wel iemand die je kunt aanspreken met vragen over je reis, er is altijd wel een plek om een kopje koffie te drinken en je kunt altijd een praatje maken. Dit staat ook centraal bij Perron16: een plaats waar je welkom bent, tot rust kunt komen en waarvandaan je ook weer verder kunt.
De avondmaalscollectes zijn dit jaar bestemd voor Perron 16. We sparen voor een aanvulling op de keukeninventaris. 


Huifbedrijden
Dit is het tweede collectedoel, hier sparen we samen met de kinderen van de kindernevendienst voor. Deelnemers aan huifbedrijden hebben vaak een meervoudige beperking, maar denk daarnaast ook aan mensen met spieraandoening, epilepsie, stofwisselingsziekten, COPD, MS, reuma, dementie of dwarslaesie. Al deze aandoeningen maken dat kinderen of volwassenen belemmerd worden in hun bewegen, terwijl bewegen juist voor hen zo goed is. Huifbedrijden kan een welkome afwisseling zijn en past prima binnen een programma voor revalidatie.


Kinderen in de knel
Vrolijkheid in asielzoekerscentra.
Iedere dag vluchten er kinderen en jongeren voor geweld en onderdrukking. Ze hebben vaak nare ervaringen achter de rug. In asielzoekerscentra wachten ze op de beslissing of ze in Nederland mogen blijven. Stichting De Vrolijkheid organiseert in azc’s wekelijks het Kunstlab, met creatieve activiteiten zoals dans, theater, muziek, film en fotografie voor kinderen en jongeren. Kinderen en jongeren ontdekken en ontwikkelen hun talenten. Kunst en creativiteit.


Aan de hand van de thermometers willen we laten zien wat de collectes hebben opgebracht. Dit wordt niet direct na de zondag van de collecte vermeld omdat we wachten tot we weten wat er via givt (digitale ‘portemonnee’) is binnengekomen. Daarnaast wordt er ook nog geld overgemaakt. Hier zijn we heel blij mee, maar dit is voor de zondag een totaal bedrag, dit wordt dan gedeeld door het aantal collectes. Wilt u voor een specifiek doel geven dan is het voor ons handig om dit erbij te vermelden.

 
terug
 
 
 
link
Uitzending Ichthuskerk
 
Wijde kerk
 
.

 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
info@ichthuskerk-voorthuizen.nl,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via info@ichthuskerk-voorthuizen.nl, waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.