PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
(Voor)zingen tijdens de viering (Voor)zingen tijdens de viering
Welkom bij de digitale Ichthuskerk
Ik denk dat we het allemaal al wel verwachtten afgelopen week; de lock down moeten we nog wat langer volhouden. De pandemie vraagt alertheid van ons allemaal. Om die reden is ook onze Ichthuskerk gesloten voor vieringen en andere bijeenkomsten. Hoewel je dus nog niet ín de kerk welkom bent, nodigen wij je van harte uit om de kerkdienst via kerkdienstgemist mee te vieren. 

Afgelopen donderdag is ook bekend geworden dat er door het landelijk moderamen van de PKN dringend wordt geadviseerd om in elk geval tot het einde van de huidige lock down niet meer te zingen in de kerk, ook niet door een beperkt aantal voorzangers. 

De Britse variant van het coronavirus blijkt extreem besmettelijk te zijn. Volledig vertrouwen op afstand houden en ventilatie is té risicovol, aldus het moderamen. Dat advies geldt ook voor het opnemen van liederen in een doordeweekse setting, met een klein aantal mensen. Dan zijn de risico’s namelijk net zo aanwezig.

De kerkenraad realiseert zich dat deze boodschap bij velen hard aankomt. Samenzang was al veel langer niet mogelijk, maar dat in diensten nu helemaal niet meer kan worden gezongen is erg jammer. In de komende weken zal gekeken worden hoe we met bijv. CD’s en YouTube toch zang kunnen laten horen tijdens het slotlied.

Deze zondag zal dat nog niet het geval zijn, de viering is daarvoor
 
Boodschap Ichthuskerk i.v.m. lockdown Boodschap Ichthuskerk i.v.m. lockdown
Afgelopen maandagavond was de boodschap vanuit de regering duidelijk en vandaag heeft het CIO (Interkerkelijk contact in overheidszeken) daarop een advies gepubliceerd, dat is overgenomen door de PKN.

De boodschap aan alle kerkelijke gemeentes is:
'Blijf zoveel mogelijk thuis en woon de kerkdienst via de digitale middelen bij. In het geval er toch fysieke bijeenkomsten worden gehouden (met name tijdens de komende feestdagen) dan met maximaal dertig personen met inachtneming van de reeds bekende richtlijnen van het RIVM.'

Als Ichthuskerk willen we midden in de samenleving staan, daarbij hoort ook dat wij niet onze ogen en oren sluiten voor wat er om ons heen gebeurd. 

In het dorp moeten ondernemers hun horeca en winkels sluiten ivm de lockdown, de druk op de zorg wordt steeds groter en thuis mag je nog maar 2 personen ontvangen. Daarbij heeft de gemeente Barneveld de twijfelachtige eer om in de top regionen qua corona-besmettingen van Nederland te staan.

Als Ichthuskerk moeten wij onze verantwoording nemen en met ingang van zondag gaan we daarom helaas weer over op alleen online vieringen (dus zonder gemeenteleden in de kerk). De vieringen worden live uitgezonden via kerkdienstgemist.

 
 
Homepagina Homepagina
De website is inmiddels anders ingericht. Een aantal items is verplaatst naar een andere pagina. Verder zijn items (tijdelijk) verwijderd vanwege het corona virus.
 
lees meer ยป
 
Kerkdienst gemist Kerkdienst gemist
Klik op deze link om de uitzending van de Ichthuskerk te kunnen zien en horen.
https://kerkdienstgemist.nl/stations/1915-Ichthuskerk
 
Givt / digitaal collecteren Givt / digitaal collecteren
 
 
link
Uitzending Ichthuskerk
 
Wijde kerk
 
.

 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
info@ichthuskerk-voorthuizen.nl,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via info@ichthuskerk-voorthuizen.nl, waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.