PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
Kind van de zondag

Kind van de zondag
Op de eerste zondag van de maand is er een “Kind van de Zondag”. Kinderen in de kindernevendienstleeftijd worden gevraagd of ze het leuk vinden de diaken en koster mee te helpen bij het voorbereiden van de dienst. Naast het luiden van de kerkklok wordt er o.a. meegeholpen bij de deurcollecte, worden liturgiën uitgedeeld, het liturgisch centrum ingericht en de paaskaars aangestoken. Zo zijn er nog meer taken die gezamenlijk worden uitgevoerd. Een initiatief om de kinderen bewust te maken van de werkzaamheden rondom een kerkdienst en ze ook de betekenis bij te brengen van al deze taken. Na afloop krijgen de kinderen een oorkonde waarop staat wat er allemaal is gedaan en wat de betekenis is van deze taken. 
terug
 
 
link
Uitzending Ichthuskerk
 
Wijde kerk
 
.

 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
info@ichthuskerk-voorthuizen.nl,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via info@ichthuskerk-voorthuizen.nl, waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.