PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
ZWO ZWO

Op deze pagina staat algemene informatie over de ZWO-commissie van de Ichthuskerk. Ook wordt hier de informatie over de projecten van de ZWO-commissie gepubliceerd.

ZWO staat voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. De Ichthuskerk heeft een actieve ZWO-groep, bestaande uit vier leden waarvan Janneke Kok voor de communicatie zorgt (jannekekok83@gmail.com) en bij wie informatie kan worden verkregen over lopende projecten.

De taak van de ZWO-groep is:
- stimuleren dat we ons als kerkelijke gemeente betrokken weten bij mensen die leven in achterstandsituaties elders, met name in de zogenaamde Derde Wereldlanden en
- stimuleren dat we ook onze eigen leefsituatie kritisch bekijken in het licht van de wereldwijde milieucrisis en de enorme verschillen tussen arm en  rijk.

De ZWO-groep bestaat uit: Harry Klein Obbink, Janneke Kok-van Westreenen (voorzitter zwo) en Els Water (namens de diaconie).

 
Ichthuskerk Fairtrade

Ichthuskerk Fairtrade

De ZWO-commissie heeft zich de afgelopen twee jaar gericht op het verkrijgen van de titel "fairtrade kerk". Dit is gelukt en sinds 6 april 2014 hangt het bordje Fairtrade Kerk aan de gevel van de kerk.

Als kerk proberen we zo veel mogelijk fairtrade producten te gebruiken en onze gemeenteleden bewust te maken van het belang van deze producten voor anderen.

 

De ZWO vindt dat wij zeker als kerk moeten gaan voor eerlijkheid en eerlijke handel.
.

Wat is Fairtrade?

 

.

lees meer »
 
Groene Kerk Groene Kerk
lees meer »
 
 
 
link
Uitzending Ichthuskerk
 
Wijde kerk
 
.

 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
info@ichthuskerk-voorthuizen.nl,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via info@ichthuskerk-voorthuizen.nl, waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.